Orbán a tandíj ellen - 2008

2012.12.06. 08:54

A 2008-as Orbán szerint arról van szó, hogy akik szegények, nem fogják tudni kifizetni a tandíjat, és ez azért fontos, mert Magyarország jövőjét - Széchenyi szavaival élve - a kiművelt emberfők száma fogja meghatározni. Orbán szerint nincs nyersanyagunk, energiaforrásunk, kicsi a népességünk és az ország területe, így egyetlen dologban reménykedhetünk: a tudásban. Az ország jövője ma az országban meglévő tudás mennyiségétől és minőségétől függ, és ahogy megy előre az idő, ez egyre inkább így lesz. Magyarország jövője sokkal inkább függ a tudástól, mint a pénztől, állítja a 2008-as Orbán.

plakat_1_0.jpghttp://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=107335

Ugyanez a 2008-as Orbán odaüt egyet a mai Orbánnak a röghöz kötés ügyében is. "Magyarország érdeke az, hogy a tehetséges fiatalok inasévek formájában elmenjenek Magyarországról, és tanuljanak vagy dolgozzanak 1-2 évet külföldön, majd utána kellő tudással vértezve hazajöjjenek. A baj nem az, hogy elmennek a fiatalok, hanem hogy nincs hova hazajönni" - mondja a 2008-as Orbán. Azt is hozzáteszi, hogy a politikusok feladata nem az, hogy azt mondják, fizessetek tandíjat, hanem az, hogy Magyarország egy olyan ország legyen, ahova érdemes hazajönni.

2007-2010.orbanviktor.hu/beszedek_list.php?item=38

"Álmunkban sem jutott volna eszünkbe, hogy 18 év után odajutunk, hogy arról kell győzködnöm a fiatalokat, hogy ne nyugodjanak bele abba az üzenetbe, ami úgy hangzik: ha nincs pénzed, nem tanulhat a gyereked. Ez a tandíj üzenete.

Csak a hírre, hogy tandíj lesz, több mint 26 ezerrel csökkent az egyetemre és főiskolára jelentkezők száma. Csak a hírre, kedves Barátaim! Több mint 20 ezer családnak azt üzente meg a magyar kormány, hogy hátat fordít nekik, menjenek Isten hírével. Nem törődik velük, nem adjusztálja őket, nem pallérozza a gondolkodásukat, nem fektet be a jövőjükbe.

Nem királyságban élünk, kedves Barátaim, ahol a király majd eldönti, hogy a nép akaratát, ha tetszik, figyelembe veszi, ha pedig fényes tekintetű megfontolásai azt nem indokolják, akkor majd nem veszi figyelembe. Egy demokráciában élünk. Átmenetileg, ideig-óráig, sajnos évekig meg lehet velünk tenni, hogy a népakaratot és a népszándékot figyelmen kívül hagyják. De egy demokrácia erre nem épülhet. Előbb vagy utóbb, de inkább előbb, mint utóbb, ennek súlyos következményei lesznek. Fontos, hogy mindenkor tudhassa a magyar politikai osztály, hogy mit kíván a magyar nép. Petőfi azért is klasszikusa a magyar irodalomnak, mert leírta azt a sort: azért a víz az úr, hiába van fölül a gálya. Na, ezt a leckét, ezt a mórest kell kiosztanunk, kedves Barátaim, március 9-én a magunk szelíd, háromszoros igen szavazatával is.

Kedves Barátaim! Azt se felejtsük el, hogy ha valaki azt figyeli, hogy merre tart a világ, s benne Európa, akkor azt fogja látni, hogy a tudás felértékelődik, és felelősségem teljes tudatában mondom Önöknek, hogy Magyarország, a Kárpát-medencei magyarság jövője ma jobban függ a tudástól, mint a pénztől. Aki a tudás elől rekeszti el az utat, az lerövidíti, megkurtítja, megkárosítja Magyarország jövőjét."


tandíj.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://azamhazam.blog.hu/api/trackback/id/tr954950400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása