Hányat fialjon?

2012.09.11. 18:31

Varga István képviselő úr(?) zseniális hozzászólásával bizonyította, mit gondol a (magyar) nőkről.

"...a nők az önmegvalósítás, emancipáció mellett elfelejtenek gyereket szülni. Ha önök azt szeretnék, hogy ötven-hatvan év múlva legyen még magyar…majd ha mindenki megszülte a maga két-három vagy négy gyerekét, akkor mehet önmegvalósítani meg emancipálódni". Szerinte "talán az anyáknak vissza kéne térniük a gyereknevelés mellé, szülni két-három vagy inkább négy-öt gyereket, és akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnék egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak".

ne rinyálj.jpg

"Talán vissza kellene állítani a családnak, a gyermekvállalásnak a rangját és szerepét. Talán az anyáknak vissza kellene térni elsősorban a gyermeknevelés mellé (Felzúdulás az LMP soraiban. - Dr. Vadai Ágnes: Ó!), és elsősorban azzal kellene foglalkozni, hogy ebben a társadalomban ne egy vagy két gyermek szülessen, hanem három, négy vagy öt gyermek. És akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnénk egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak."

Remek gondolatsor. Szinte sajnálom, hogy nem nekem jutott eszembe. Ezzel bejuthatnék a leendő parlament konzervatív padsoraiba.

Számára a nő nem több gyerekgyárnál. A családon belüli erőszak kapcsán kifejtette, hogy ennek elsődleges oka az, hogy a nők ahelyett, hogy zsinórban szülnének, 'önmegvalósítanak'. Vérlázító...

Miért gondolja egy nő, hogy joga van döntenie saját életéről? Mit akarnak ezek az 'emancipák'??? Miért nem veszik végre tudomásul, hogy a nők egyetlen feladata a szülés? Miért hiszik azt, hogy kikerülhetik elrendelt feladatukat? Azt hiszik, van joguk gondolkodni? Egy frászt...

Eszembe jut Hofi Géza halhatatlan jelenete... Hát, magyar nők, vegyétek tudomásul: Varga képviselő tudja, hányat fialjatok...

108764.jpg

Az elhangzott felszólalás önmagában is szomorú.

Ami ennél is jobban elkeserít, hogy párttársai közül egy sem volt, aki elhatárolódott volna tőle.

Update: Elhatárolódtak... de Rogán Antal és Selmeczi Gabriella közleményében azt írta: a Fidesz-frakció nem támogatja, hogy családon belüli erőszak címmel a büntető törvénykönyvben önálló büntetőjogi törvényi tényállás legyen... Remek.

A bejegyzés trackback címe:

https://azamhazam.blog.hu/api/trackback/id/tr64770533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása